Soms zijn de Dingen in het Leven Ingewikkelder dan Alleen een Kat en Muis Spel Tezamen

Soms zijn de Dingen in het Leven Ingewikkelder dan Alleen een Kat en Muis Spel Tezamen.

Problemen zijn aan de orde van de dag, economie verslechtert en het lijkt dat sommige mensen zich daaraan aanpassen met hun karaktertrekken en houding tegenover anderen.

Soms ontstaan er conflicten tussen man en vrouw of in relaties, verschillende groepen dat kunnen zijn bendes, verenigingen, jong en oud, hip, bijdetijds onconventioneel of ongemanierd.

En start de 1 voor de ander te denken en proberen ze elkaar in conflicten uit te schakelen door woorden, macht of andere profijten.

Soms ligt de oplossing of het antwoord voor het oprapen en blijkt het gmakkelijk te zijn tot we beseffen dat dit spel veel groter is en meestal niet altijd lijkt zoals het is of wat er zich in onze gedachten afspeelt.

Maar vaak zijn er andere reden om het conflict heen waardoor de betrokkene of medespelers denken dat het om het 1 gaat maar het gaat om iets geheel anders en dat brengt verwarringen.

Soms denken we een puzzel van 20 puzzelstukjes te hebben tot we beseffen dat het er één van 1000 stukjes blijkt te zijn met veel meer complicaties dan wij onszelf hadden kunnen voorspellen of voorstellen.

Doordat anderen vaak buitenstaanders gebruik kunnen maken van de ontstane situatie en zo proberen om iemand buiten te sluiten door er een schepje bovenop te doen en het erger word.

En dan een mogelijk bestaat dat er een verschrikkelijke ravage ontstaat die erg verkeerd zou kunnen aflopen voor alle betrokken personen.

Daarom is het goed om positief te communiceren met elkaar en voortdurend moeten proberen escalatie te voorkomen dat is beter voor beide partijen.

En ook proberen te beletten dat dingen door de verkeerde personen opgevangen worden en daarna tegen ons gebruikt kunnen worden met een ingrijpende benadeling voor onszelf.

Zo kan een kat en muis spel tezamen veel ingewikkelder worden en uitlopen op een groter verlies dan wij in onze gedachten hadden of onszelf willen permitteren in het leven.

Het allerbeste toegewenst met een goede gezondheid

©auteur Jan Jansen @auteurjanjansen @bestenieuws @easyjanjansen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s