Onszelf Altijd met Anderen Vergelijken zal Onze Tevredenheid Verminderen

Onszelf Altijd met Anderen Vergelijken zal Onze Tevredenheid Verminderen

Collationeren is iets wat volledig overbodig is, want iedereen is verschillend en niemand is exact hetzelfde.

Er zal altijd baas boven baas zijn of minderen dat is nu eenmaal het leven, maar we zijn allemaal gelijk met de zelfde functies en behoeftes om in leven te blijven niemand is daarvan uitgesloten.

Sommigen denken dat ze meer zijn dan een ander maar dat is overmoed in hun gedachten, want meer geld hebben is niet meer kennis.

Ook de rechten en plichten zullen normaal gezien ook hetzelfde moeten zijn, dus2016 jan jansen 67_1785013065_n waarom jaloers zijn op anderen dat is helemaal niet nodig.

En diegenen die denken dat wij minderwaardig zijn voor hun hebben we niet nodig in ons leven, want al zouden wij later meer hebben dan hun zal hun karakter daardoor ook nooit veranderen.

De hoogmoed die deze mensen bezitten is aanwezig in hun karakter en zal alleen maar een aanwijzing zijn voor ons om onszelf niet zo te gedragen als we daar geen vrede mee hebben.

Mensen kleineren of vernederen door hun afkomst of status en daar dan voldoening aan beleven is een tekortkoming van hun educatie op wereld niveau.

Kortzichtige denkwijze doordat we niet allemaal met weelde en intelligentie geboren worden en als dat wel zo is moeten we daar blij en uiterst tevreden mee zijn.

Onszelf met anderen vergelijken, omdat onze ogen en gedachten opmerken dat zij het beter hebben dan ons zal alleen maar ontevredenheid veroorzaken.

Leef ons eigen leven en doe dit op zijn best, kijk en vergelijk ons niet met anderen, want het gras bij de buren is altijd groener en mooier.

auteur Jan Jansen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s