Vergeving aan Anderen is een Cadeau voor Onszelf

Vergeving aan Anderen is een Cadeau voor Onszelf

Vrede op aarde is iets waar wij allemaal naar uitkijken en diep van binnen in ons hart ook voor wensen en op hopen dat het gaat gebeuren zodat er wereld vrede is.

Maar helaas zijn er toch nog mensen die tezamen ook problemen maken voor allerlei verschillende dingen en waardoor er meningsverschillen ontstaan en kwade gezichten.

De relatiesfeer doet daar geen goed aan en die word verbroken door innerlijke ontevredenheid en soms haat wat geen vreugdevolle herinneringen tot stand brengt.

Het veroorzaakt alleen maar interne problemen in de vriendschappelijke relatie en die zijn dat soms niet eens waard doordat het gemakkelijk uitgepraat had kunnen worden.

Maar door de emoties en frustraties op dat ogenblik en verkeerde of koppige handelingen zijn de spanningen opgelopen en hebben alles alleen maar verergerd waardoor er ruzie ontstond.

Misschien door ontgoocheling, nervositeit en onzekerheid elkaar verkeerd begrepen waardoor zenuwachtigheid de onrust heeft op ge-wakkert en er geestvervoering is opgetreden.

Later gaan we met onze kwaadaardige gedachten eens goed nadenken over wat er van te voren gebeurd is en beseffen dat er in sommige gevallen te snel gehandeld is.

Waardoor het totaal uit de hand is gelopen terwijl als iedereen zich normaal had gedragen door beheerst te blijven reageren het een geheel andere wending en uitwerking had opgeleverd.

Gedane zaken nemen geen keer, maar als we over alles achteraf rechtvaardig gaan nadenken komen we wel tot bepaalde conclusies die ons op andere gedachten brengen.

Dit kan zijn voor of nadelen teweegbrengen, maar met een fatsoenlijk en gewettigde gedachte zullen wij zelf de overweging kunnen maken met de juiste beslissing.

In consideratie is dit dan het meest perfecte geschenk dat we aan anderen en onszelf kunnen geven is vergeving, waarna de innerlijke rust weer terug kan keren in ons lichaam.

Vergeving aan anderen is een cadeau voor onszelf dus wees slim en leef in vrede.

Het allerbeste toegewenst met een goede gezondheid

© auteur Jan Jansen @auteurjanjansen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s