Verstandig is onze Eigen Piloot te Zijn en Niet de Passagier in Andermans Besturingssysteem.

Verstandig is onze Eigen Piloot te Zijn en Niet de Passagier in Andermans Besturingssysteem

Een ander het voorbeeld laten zijn en hun opvolgen is eenvoudig en kan comfortabel zijn maar kan problemen geven in de toekomst door een verkeerd karaktermodel te hebben gekozen.
Soms zijn we geneigd op een bepaalde leeftijd of bij het zien van iets wat ons opwind om iets over te nemen en hetzelfde te willen doen.
We zijn ervan onder de indruk en het heeft een bepaalde impressie bij ons achtergelaten waardoor we het willen na bootsen, maar dat kan consequenties hebben.
Er word iets overgenomen wat vaak niet onze innerlijke is of bij ons past, maar zijn erop dat moment van onder de indruk of geobsedeerd.
Een gedaantewisseling is vereist om het op te volgen en daarmee kunnen we terecht komen in de handen van iemand anders die daar misbruik van kan maken.
Vaak hebben we op dat moment het niet in de gaten, omdat we te druk bezig zijn met het onderwerp en dat is ons zwakke punt waardoor we in de verleiding komen om een verkeerde beslissing te maken.
En dan hebben we het niet meer onder controle en geven de besturing over aan een ander die dan de kans krijgt om het nog spannender en aantrekkelijker te maken voor ons, zodat we misschien meer geloven in hun.
Dan zijn wij niet meer de piloot van ons eigen leven maar de passagier die zich laat leiden door de opwinding van het gebeurde en zich daaraan overgeeft.
Probeer de situatie onophoudelijk onder controle te houden waarbij beslissingen door onszelf worden gemaakt en opgevolgd.
Onze eigen piloot zijn heeft te allen tijde voordelen en is het verstandigste besluit, de passagier zijn is alle verantwoordelijkheden en rechten in andermans handen geven met de daarop volgende risico’s.

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/verstandig-is-onze-eigen-piloot-te-zijn-en-niet-de-passagier-in-andermans-besturingssysteem.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s