Een Slecht Excuus Redt ons Niet van Gênant te Zijn, Voorkom het Gebruik Ervan.

Een Slecht Excuus Redt ons Niet van Gênant te Zijn, Voorkom het Gebruik Ervan

Het overkomt ons allemaal dat we door omstandigheden ons gesproken woord niet kunnen nakomen en daar door een verontschuldiging moeten maken.
Maar soms is het ons eigen schuld en kunnen we bijna onmogelijk de waarheid vertellen, want dat zou ons doen falen in het gesproken woord.
En afspraken of beloftes niet nakomen veroorzaken schuld dus word er opzoek gegaan naar een goede smoes om zichzelf uit de schaamte gevoelige situatie proberen te redden.
Verlegen word er dan de gelogen smoes vertelt en anderen accepteren dan deze, omdat ze geen andere keuze hebben in sommige gevallen maar zijn beslist niet blij of dom.
De ogen of lichaamshouding van de leugenaar zullen altijd iets verraderlijkst tonen wat de ander zal observeren en daar de terechte gedachte over zal hebben.
Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald het wel, dus ben verstandig en correct en vertel gewoon wat er werkelijk is gebeurd dat zal dan meer gerespecteerd worden en inplaats van de relatie te verzwakken word die daardoor versterkt.
Verlies nooit onze trots door verlegen of gegeneerd te zijn om de waarheid te spreken met een schaamtegevoel en denkend aan gezichtsverlies.
Voorkom het gebruik van een slechte smoes als een excuus, want het zal ons geen redding verschaffen om niet gênant te zijn.

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/wijsheid-kan-worden-opgedaan-als-we-echt-leren-om-te-observeren-met-volkomen-begrip.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie #vrede
#easybranches #janjansen

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s