Dankbaarheid is de Eenvoudigste Manier om Vol Vreugde te Zijn.

Dankbaarheid is de Eenvoudigste Manier om Vol Vreugde te Zijn

We zijn niet op de wereld gekomen om alleen te zijn, want vanaf onze geboorte zijn we al omringt door mensen die de zorg over ons willen dragen met liefde.
Vanaf die eerste dag waren we al afhankelijk van anderen en dat zal zo zijn voor de rest van ons leven, waarom zijn er personen op de wereldbol die denken onafhankelijk te zijn?
Er zijn zoveel dingen die we dagelijks moeten gebruiken en zijn geproduceerd door anderen, zonder zou ons leven onmogelijk zijn dus laten we hopen dat de onafhankelijke personages wakker zijn geschud.
In het leven hebben we elkaar allemaal nodig, zoals in de natuur waar alles op elkaar is gebaseerd en afgestemd om te overleven en wij zijn een onderdeel daarvan.
Door het vernietigen van de natuur verdwijnt er een stukje van onze beschaving en daardoor ontstaan er verschuivingen in de wereldwijde balans van klimaat,mens en dier.
Alles heeft een bepaalde functie op aarde en een ieder heeft zijn bijdrage en taak daar over maar mensen zijn daar meerdere malen niet dankbaar voor dat alles al is verzorgt en ingedeeld om alleen nog maar op te volgen.
En sommige breken graag regels en wetten van de natuur waardoor er op de lange duur narigheden zullen ontstaan die zeer moeilijk zijn te herstellen.
Door ondankbaar te zijn met wat we al hebben en op een makkelijke manier graag meer over iets willen beschikken zullen de nakomers daar de prijs voor moeten betalen en opgroeien in een verslechterde omgeving.
In een levensstadium waar ons alles word voorgekauwd en uitgelegd hoe we iets moeten opvolgen en wij zijn daar niet dankbaar voor is het vragen om in een probleemveld terecht te komen.
In gevallen waar we hulp nodig hebben en die ons dan geboden word moeten we dankbaar zijn aan degenen die het aanbieden.
Dat is een vorm van respect naar onszelf en anderen waardoor we ons opgelucht en voldaan voelen door dat het opgelost is door de hulp van een ander.
Voldoening in het leven is toch vreugdevol en als we dankbaar zijn tegenover anderen geeft dat ook aan hen ook dat fijne gevoel.
Wees iedere dag dankbaar om adem te halen in ons leven, dit is de eenvoudigere manier om ons de vreugde te geven.

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/dankbaarheid-is-de-eenvoudigste-manier-om-vol-vreugde-te-zijn.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie
#easybranches #janjansen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s